Mijn favorieten

5 Tips bij het zoeken naar uw ideale huis in Den Haag

U merkt het wellicht al om u heen, de huizenmarkt is weer aan het veranderen. Na de jaren waarin mensen continue naast het net visten door de grote hoeveelheid bieders op een droomhuis, is er nu meer rust. Het is de perfecte tijd om een nieuw huis  aan te kopen in Den Haag, want er zijn steeds meer prachtige huizen beschikbaar.

Hoewel de hypotheekrente is gestegen, zijn de kansen om uw droomhuis te bemachtigen ook gestegen. Want vooral als u uw huidige huis verkoopt, hebt u vaak een flinke overwaarde opgebouwd. Die kunt u gebruiken om een nieuw huis te kopen. Daarnaast is er vaak een verhuisregeling opgenomen in uw hypotheekcontract. Daarmee kan de eerder vastgelegde hypotheekrente worden meegenomen. Hierdoor heeft u minder last van de gedaalde leencapaciteit.
Alle reden dus om u te oriënteren op een nieuw huis. We hebben enkele tips voor u verzameld om het aankoopproces prettig te laten verlopen.

1. Koop voor de toekomst
Zorg dat het huis hat u koopt toekomstbestendig is. Want hoewel een huis op dit moment ideaal lijkt, is het belangrijk dat het huis ook op uw toekomstplannen aansluit. Vraag uzelf af of het realistisch is dat u langer dan 5 of 10 jaar in een huis gaat wonen. U kunt de kosten koper niet binnen slechts twee jaar terugverdienen. Het huis moet bij uw toekomstplannen passen, anders is het huis niet geschikt. 

2. Weet waar u wil wonen
Uw ideale huis draait niet alleen om het huis zelf. Ook de ideale omgeving is van belang, dit is de basis voor uw keuze voor een bepaalde buurt in Den Haag. Houdt u van rust of wilt u juist wat meer leven om u heen? Zijn er voorzieningen die u op loopafstand wilt hebben, zoals scholen, een prettige speeltuin of misschien een wel een supermarkt? Ook de dagelijkse woon-werk reistijd speelt een belangrijke rol in de keuze voor een plek. In onze blog over enkele buurten in Den Haag vindt u meer inspiratie. Loop ook eens op verschillende tijdstippen een rondje door de buurt om de sfeer van de omgeving te proeven. Zo krijgt u al meer gevoel bij de omgeving.

3. Zoek hulp
In een markt die zo aan het veranderen is, kan het overweldigend zijn om een nieuw huis aan te kopen. Daarom is het een goed idee om uw droomhuis te zoeken met de hulp van een professionele makelaar. NassauHuis Makelaardij kent de markt in Den Haag en heeft eerder toegang tot huizen die te koop staan, dan dat ze op Funda staan. Op basis van uw wensen bekijken wij met u het aanbod, zodat u het perfecte huis voor uw situatie kunt vinden. Van geweldige gezinshuizen, tot prachtige appartementen voor als u juist kleiner wilt gaan wonen: het aanbod is op dit moment ruim.

4. Kijk naar de voor- en nadelen
Bij de meeste huizen zijn er zowel binnen- als buitenshuis aanpassingen nodig. Zelfs bij gloednieuwe huizen kan dit het geval zijn. Let bij het bezichtigen van een huis op de aanpassingen die u zelf nog zou willen maken en wat het afwerkingsniveau van het huis is. Soms lijkt een keuken bijvoorbeeld op het eerste gezicht prima, maar is de indeling toch niet ideaal. Kijk zorgvuldig en schat in hoeveel het zou kosten om alle veranderingen en verbouwingen die u wenst door te voeren. Indien u bereid bent een huis te kopen dat nog veel renovatiewerk vereist, houd u hier bij het doen van uw bod dan rekening mee.

5. Neem uw tijd
De hitte uit de markt van de afgelopen jaren, maakte dat snelheid geboden was. Kopen zonder kijken was geen uitzondering. Nu heeft u iets meer tijd en ruimte om uw keuze te maken. Dat scheelt, want de zoektocht naar een droomhuis kan intens zijn. Bekijk het huis desnoods meerdere keren. Als u denkt dat u het perfecte huis hebt gevonden, raden wij u aan uw aankoopmakelaar te raadplegen voordat u uw bod plaatst. Een aankoopmakelaar is op de hoogte van de huidige marktomstandigheden en kan u hierbij perfect adviseren.

Heeft u geen aankoopmakelaar maar wilt u dit wel? Neem gerust contact met ons op. NassauHuis Makelaardij helpt u graag. Wij zijn te bereiken op 070 324 50 50 en via info@nassauhuis.com.