Mijn favorieten

Het verkopen van uw huis van begin tot eind

U wilt uw huis in de regio Den Haag verkopen. Een grote en belangrijke beslissing! Hopelijk kijkt u terug op mooie jaren in uw huis en heeft u dierbare herinneringen aan gezellige familiemaaltijden in de keuken, memorabele feesten in uw tuin of de ontspannen momenten in de woonkamer. Nu is het tijd om een nieuwe eigenaar te vinden voor uw huis die hier eigen herinneringen gaat creëren. Hierin is het belangrijk om te werken met een gekwalificeerde makelaar, zoals NassauHuis Makelaardij. NassauHuis is thuis in Den Haag en bekend met de markt in uw omgeving.

Het hebben van een ervaren verkoopmakelaar aan uw zijde kan het verkoopproces veel soepeler laten verlopen. Dit gaat verder dan alleen onderhandelen. In dit artikel doorlopen wij alles dat u van ons kunt verwachten in het verkoopproces van uw huis.

Kennismaken, waardebepaling en offerte
Na de beslissing om uw huis te verkopen nodigt u NassauHuis Makelaardij uit voor een vrijblijvende kennismaking. Onze voorbereiding start al voordat we bij u langskomen. We bekijken het Kadaster, onderzoeken verkoop van huizen in de buurt en bepalen een advies voor de verkoopstrategie van uw huis. Tijdens het kennismakingsgesprek in uw huis  doen we een eerste waardebepaling. Daarnaast vertellen we alles over de gang van zaken en horen we wat voor u belangrijk is in de verkoop van uw huis. We helpen als NassauHuis Makelaardij al meer dan vijfenvijftig jaar bij het bepalen van de juiste vraagprijs voor huizen in de regio Den Haag. De woningwaarde van uw huis, of de marktwaarde, is niet hetzelfde als de vraagprijs. De vraagprijs voor een koophuis kan anders en zelfs hoger liggen dan de WOZ-waarde. Bij het verkopen van uw huis kan het zijn dat de staat, de ligging en het gevoel van het huis ook meewegen in het bepalen van de vraagprijs. Na het gesprek ontvangt u binnen 48 uur een offerte van ons. Bij akkoord hiervan gaan we graag voor u aan de slag.

Promotie voor uw huis
Wij zorgen voor de juiste promotie van uw huis, zodat deze onder de aandacht komt van voldoende potentiële kopers. Dat gaat verder dan Funda of een bord in uw tuin. Met behulp van professionele fotoreportages, een brochure, ons netwerk en online marketing zetten we uw huis in de spotlights. Wilt u uw huis juist liever discreet verkopen? Stille verkoop is ook altijd mogelijk. Wij adviseren u hier graag bij.

Rondleiding
Het rondleiden van potentiële kopers in uw huis lijkt een standaard onderdeel van de verkoop, maar zo zien wij het zeker niet. U geeft ons immers de sleutel van uw huis, dus wij willen hier met de grootst mogelijke zorg en vertrouwen mee omgaan. Wij maken duidelijke afspraken met u over wie er toegang heeft tot uw huis en wanneer er een bezichtiging plaatsvindt. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Onderhandelen over biedingen
Voorafgaand aan de onderhandelingen bespreken we verschillende onderhandelscenario’s met u. Eén van die scenario’s is het vinden van overeenstemming in andere factoren dan puur en alleen de prijs van het huis. Ook de lijst met roerende zaken wordt hierin meegenomen. Zo kunt u als verkoper een relatief klein verschil in vraag en aanbod overbruggen door bijvoorbeeld een aantal roerende zaken in huis te laten staan. 
Ook kan er worden onderhandeld over de overdrachtsdatum, zodat kopers eventueel sneller kunnen verhuizen.

Administratie en overdracht

Heeft u met één van de biedende partijen overeenkomst bereikt over de koopsom? Gefeliciteerd! Dan zullen wij in overleg met u de voorlopige koopovereenkomst opstellen. Deze bevat vaak ontbindende voorwaarden van de koper zoals een financieringsvoorbehoud. Ook kunt u een contractuele boete laten opnemen bij overschrijding van deze voorwaarden (meestal circa 10% van de koopsom). Tot de definitieve handtekening bij de notaris is gezet, zijn we er om u van dienst te zijn. Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

Bent u klaar om uw huis te verkopen? Neem gerust contact met ons op. NassauHuis Makelaardij helpt u graag. Wij zijn te bereiken op 070 324 50 50 en via info@nassauhuis.com.