Mijn favorieten

Succesvolle verkoop begint al aan de buitenkant van uw huis

U ziet uw huis door uw eigen ogen. Maar hoe kijkt een potentiële koper? Vaak begint deze al met het beoordelen van uw huis zonder dat ze ooit binnen zijn geweest. Een optimale voorbereiding helpt om uw huis succesvol te verkopen. 

De eerste indruk van uw huis begint al op internet, door de tekst en fotoreportage die uw makelaar verzorgt. Maar als uw huis eenmaal online staat, is het verstandig om altijd voorbereid te zijn op mensen die interesse hebben, zelfs al is er nog geen bezichtiging gepland. 

Het gevoel bij uw buurt
Vaak rijden potentiële kopers eerst door uw buurt om te kijken hoe het er daar allemaal uitziet. Alleen al het gevoel bij een straat kan doorslaggevend zijn om wel of niet over te gaan tot een bezichtiging. De aanwezigheid van voldoende parkeerruimte, de hoeveelheid groen in de straat, eventuele speelplekken voor kinderen, de uitstraling van de tuinen van de buren, alles is belangrijk. Hier heeft u als huiseigenaar niet altijd invloed op. Toch zijn er zaken die u wel kunt doen om de verkoopkansen te vergroten, deze bespreken we hieronder.

De voortuin
De voorkant van uw huis bepaalt de eerste indruk van uw huis. Denk aan het gevoel dat u wilt dat geïnteresseerden krijgen wanneer ze vanaf de straat uw tuin in lopen. Zorg dus dat de voortuin er verzorgd uit ziet, want deze moet uitnodigen om binnen te gaan kijken. Haal onkruid en losse bladeren weg, verwijder groene aanslag van het tuinpad en zorg dat eventueel gras gemaaid is. Geef de tuin eventueel meer kleur en sfeer door er enkele potten met planten neer te zetten of een bankje voor uw huis te plaatsen.

Schilderwerk
Ook de staat van het schilderwerk is onderdeel van de eerste impressie. Niets is zo erg als afgebladderde verf of rottingsplekken in het houtwerk. Kopers kijken hiernaar en bepalen op basis daarvan al hoeveel er aan uw huis moet gebeuren. Schakel desnoods een timmerman en/of schilder in zodat het netjes is. De potentiële koper van uw huis heeft een onderhoudsplicht en zal hier dus ook echt op letten. Zeker wanneer deze samen met een aankoopmakelaar komt.

Appartement
Woont u in een appartement? Ook dan kunt u zelf de route vanaf de parkeerplaats tot aan uw voordeur eens kritisch langsgaan. Kijk onder andere naar de schoonmaak in de gemeenschappelijke ruimtes en de ruimte bij uw voordeur. Alles wat u kunt doen om de eerste indruk te zo goed mogelijk te laten zijn werkt uiteindelijk in uw voordeel.

Wilt u ons advies bij het zo goed mogelijk presenteren van uw huis? Neem gerust contact met ons op. NassauHuis Makelaardij helpt u graag. Wij zijn te bereiken op 070 324 50 50 en via info@nassauhuis.com.