Mijn favorieten

Leuke weetjes over wonen in Duinoord

Waarom wonen in Duinoord Den Haag? 
Duinoord is een gezellige stadswijk met vele monumentale panden, veel groen en dichtbij de binnenstad, het strand, zee en duinen. Duinoord ligt officieel in het stadsdeel Scheveningen en ook dichtbij Kijkduin. Dit rustigere en mooie strand, zee- en duingebied is zeer geliefd bij veel 'locals'. 

Architectonische kenmerken van Duinoord zijn de gebogen straten, de karakteristieke monumentale herenhuizen van rond 1900. Typerend zijn glas-in-loodramen, erkers, torentjes, trapgevels, daklijsten en dakkapellen. Deze elementen geven Duinoord een chique uitstraling. Het stratenplan in Duinoord is gedeeltelijk amandelvormig, met het eveneens amandelvormige Sweelinckplein in het hart.

Wie wonen er in Duinoord?
Duinoord is zeer populair. De woningen hier, veelal ruime beneden- en bovenwoningen, vallen in het duurdere segment. Op basis van de WOZ-waarde behoort Duinoord tot de top 50 duurste wijken in Zuid-Holland (bron: allecijfers.nl). Bekijk het buurtprofiel Duinoord voor meer informatie over de gemiddelde WOZ-waarde, alsmede het aantal en soort bewoners, het gemiddelde inkomen per inwoner en migratie. Hier zie je dat de wijk ook zeer gewild is bij expats.

Meer specifiek inzicht verkrijgen? Over uw (nieuwe) THUIS? Met recente transactieprijzen, krapte in deze buurt, het aantal zoekers en beschikbare woningen? Neem contact op met NassauHuis voor een vrijblijvend gratis adviesgesprek. 

Benieuwd naar de mening van een bewoner?
De pluspunten van Duinoord volgens een bewoner (dubbelklik op de onderstreepte punten om in de sfeer te komen of meer inzicht te krijgen):
Benieuwd naar de marktcijfers in Duinoord?
De prijzen van woningen stijgen gestaag de afgelopen jaren. Bekijk de laatste kwartaalcijfers over de Haagse woningmarkt op onze homepage bij NIEUWS. Meer marktinformatie over transactieprijzen in ons werkgebied ten behoeve van de aankoop, verkoop, verhuur of aanhuur van uw woning?

Waarom NassauHuis?
Onze scores zijn hoog op het gebied van deskundigheid, lokale marktkennis, prijs/ kwaliteit en service & begeleiding. Lees hier de beoordelingen en reviews van onze klanten. Of neem contact en ervaar zelf het voordeel van onze marktkennis en persoonlijke aanpak. Onze eerste adviesgesprek is vrijblijvend. Het team van NassauHuis staat voor u klaar.