Mijn favorieten

Benoordenhout heeft alles

Waarom wonen in Benoordenhout?
Benoordenhout is een groene wijk met vele gezellige buurten en een luxe karakter. De buurten zijn omringd door de vele mooie stukjes Den Haag waaronder landgoederen en grote natuurgebieden zoals Oostduin, Arendsdorp, het Haagse Bos, Clingendael en Oosterbeek. Hier is voor jong en oud van alles te beleven! 

De bouw van de huizen kenmerkt zich vooral door de jarendertig stijl. Er wordt vaak gezegd ‘De jaren ’30 gaat maar niet kapot’. Dit komt enerzijds door de hoge kwaliteit van de bouw en anderzijds door de populariteit van deze architectuurstijl. Al bijna een eeuw later, worden er veel huizen gebouwd in een moderne variant van de jaren ’30 architectuur. De Nassaubuurt, richting de Raamweg, is de oudste buurt met bouw rond 1890. Hier vind je huizen met schitterende ornamenten. Aan de andere kant van de Van Alkemadelaan, in Duinzigt is de nieuwste buurt met veel bouw van rond de 1970, zo ook het -te vernieuwen- winkelcentrum aan de Willem Royaardsplein.

Het winkelcentrum aan het Royaardsplein wordt volledig opgeknapt en uitgebreid de komende jaren. Daarmee blijft het een ontmoetingsplaats voor de buurt met horeca, terrasjes en zitplaatsen buiten. Gezelligheid en ook een rijk aanbod aan exclusieve winkels, speciaalzaken, restaurants, koffie/lunchtentjes of barretjes vind je aan de Van Hoytemastraat en de Weissenbruchstraat.

Ook is de ligging van Benoordenhout zeer ideaal. In mum van tijd zit je op de snelweg naar Amsterdam, Rotterdam of Utrecht en binnen 10 minuten sta je langs de kustlijn van Scheveningen. Dit is ook de reden dat veel Amsterdamse jonge gezinnen deze buurt hebben ontdekt. Benoordenhout heeft alle voordelen van een stad, ligt dicht bij het strand en forenzen is vanuit Benoordenhout gemakkelijk!

Door de populariteit en de unieke ligging van Benoordenhout wordt er momenteel flink aan de weg getimmerd. Enkele voormalige kantoren worden getransformeerd naar appartementencomplexen, zoals het oud kantoor Octrooiraad (Willem Witsenplein) en het oude Lummus kantoor (Oostduinplein). En er komen twee nieuwe appartementencomplexen op het ANWB-terrein aan de Wassenaarseweg.

Bekijk hier het buurtprofiel van Benoordenhout met informatie over de verschillende buurten, alle adressen en postcodes, het soort bewoners, de woningen, WOZ-waarde en belangrijke links voor wonen in Benoordenhout.


Wat maakt Benoordenhout zo leuk om te wonen:
 • Allereerst de mooie parken en natuurgebieden in en rondom Benoordenhout, zoals park Arendsdorp, met ook landgoed Oostduin, van oudsher van Gravin van Bylandt die lang met de scepter heeft gezwaaid in Benoordenhout. Je wordt in dit park niet alleen verrast door het statige landhuisje, het voormalig theehuis van het landgoed. Het park is zeer geschikt voor jong en oud, denk ook aan:
  • Hondenliefhebbers, in een deel van het park mogen honden loslopen. De ingang bevindt zich aan de Floris Grijpstraat, alwaar vele honden(baasjes) elkaar ontmoeten voor een heerlijke wandeling.
  • Kinderen, door de ruime speeltuin, afgesloten van het water, met zandbank, boomhut, diverse speeltoestellen. Voor de ouders zijn er diverse picknickplekken. De speeltuin (Goetlijfstraat 51) ligt verscholen tussen het groen en is bereikbaar via de toegangsweg van het appartementengebouw Arendsdorp. Hier vind je na ca 300 meter de speeltuin.
 • Dan ook nog het dichtbij zijnde landgoed Clingendael met de prachtige tuinen, waarvan de beroemde Japanse tuinen 6 weken lang open is voor het publiek. Tip is ook met kleine kinderen de kinderboerderij in het voorjaar te bezoeken, met een bezoek aan de pasgeboren lammetjes en geitjes.
 • Mooie pleinen en veel groen doet je ook denken aan het rosarium aan de Jozef Israëlsplein, vernoemd naar een van de bekendste negentiende-eeuwse schilders, gelegen in de Nassaubuurt in Benoordenhout. Het plein is als een cirkelsegment haaks op de Jozef Israëlslaan geplaatst. Klik hier voor een foto van deze laan vanuit het onlangs verkochte herenhuis aan de Jozef Israëlslaan 32.
 • De wijkvereniging Benoordenhout is zeer actief en organiseert allemaal leuke evenementen:
  • Zo is Koningsdag wel één van de leukste. De vrijmarkt is voornamelijk voor en door kinderen, met in het hart het Van Hoytemaplein. Hier genieten pa en ma, onder het genot van oranje bittertje met oesters, op een afstand toekijkend hoe de verkoop van hun kroost verloopt. Er wordt een echt feest van gemaakt!
  • De zeepkistenrace is ook erg leuk, voor jong en oud. Klik hier om de sfeer te proeven van dit leuke evenement.
  • Ook in het wijkcentrum ‘t Benoordenhuis vinden veel activiteiten plaats op het gebied van gezelligheid, zoals bridge, schaken, fitness, yoga, volksdansen, lezingen et cetera.
  • En niet te vergeten alle ongedwongen buurtfeesten en straatborrels, ook rondom Kerst en de jaarwisseling!
  • Er is eigenlijk te veel om op te noemen!
 • Aan het beoefenen van sporten ook geen tekort in Benoordenhout, bij onder andere de Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging HVV, de Haagsche Hockeyvereniging hdm, de Oranje Tennisclub OTC en in de omgeving zelfs een 9-holes golfbaan Groendael, aan de rand van Benoordenhout.
 • Het nabij gelegen strand, zee en duinen en de binnenstad is ook uniek voor Benoordenhout. Voor de sfeer, activiteiten en mogelijkheden aldaar verwijzen wij naar onze vorige blogs.   
 • Het is erg leuk om in Benoordenhout op te groeien. Er zijn veel goede scholen te vinden, denk aan de basisscholen Wolters, Paschalis en Oranje Nassau en de middelbare school voor gymnasium, atheneum en havo, het Maerlant. Bekijk hier alle scholen in Benoordenhout en omgeving.
 • En dan de vele speciaalzaken, zoals de groente-, kaas-, kippenboer en de slager met vele verse producten, met ook het neusje “Van der Zalm” op de Van Hoytemastraat, dé slager met haar vers gemaakte kant-en-klare maaltijden, waarvoor veel mensen zelfs naar Benoordenhout verhuizen. Er is echt van alles in de buurt. Zo ook een apotheek (Duinrand), opticiens (Ergra/ Verheij), de doe-het-zelf zaak (Beumer) en de vele gemoderniseerde modewinkels en parfumerieën. 
 • Last but not least, de gezellige restaurantjes en tentjes voor ontbijt, lunch, koffie of thee en de borrel, onder andere restaurant Loft der Zotheid, van oudsher een bruine kroeg waar je kunt eten, Le Quartier waar je de hele dag terecht kunt, en Le Petit Quartier voor lunch, koffie en thee en Paluco voor het ontbijt, de lunch of de borrel. Gewoon in de buurt als je geen zin hebt om naar de binnenstad te gaan.
Woningwaarde Duinoord
Op basis van de WOZ-waarde behoort Duinoord tot de top 15 duurste wijken in Zuid-Holland (bron: allecijfers.nl).


Marktcijfers Den Haag
De prijzen van woningen stijgen de laatste jaren flink. Bekijk de laatste kwartaalcijfers over de Haagse woningmarkt op onze homepage bij NIEUWS. Meer marktinformatie over transactieprijzen in ons werkgebied ten behoeve van de aankoop, verkoop, verhuur of aanhuur van uw woning? Lees hier de ervaringen van klanten. Onze eerste adviesgesprek is vrijblijvend. Het team van NassauHuis staat voor u klaar! Neem contact op en ervaar zelf het voordeel van onze marktkennis en persoonlijke aanpak. Het kan ook telefonisch via 070 324 50 50.